უბრალო დაინტერესება:)

დილით გაიღვიძებ და გაქვს მხოლოდ ერთი სურვილი, საერთოდ შეცვალო ცხოვრება, შეიცვალო პროფესია, იმიჯი, ჩაცმის სტილი და ზოგადად ცხოვრების წესი. თითქოს ყველაფერი ის, რაც აქამდე გიკეთებია, არაფრისმთქმელია. დღეს, სწორედ ასეთი უცნაური დილა მქონდა, თუმცა სულაც არაა უცნაური, არც მე ვარ პირველი და ალბათ, არც უკანასკნელი, ვისაც ასეთი სურვილი გაუჩნდება და თან არამარტო ერთ დილას.   პირველ რიგში მომინდა  პროფესია,რომელსაც არ დავასახელებ და რომელიც ახლა  უკვე, ყველაზე უაზრო პროფესიად მეჩვენება დავივიწყო. სწორედაც, რომ  პროფესიის შეცვლით დავიწყებდი ჩემი თავის რადიკალურ  ,, გარდასახვას” .ასეთ დროს რამე ისეთი საქმიანობა უნდა მოიძიო, რაც თან სიამოვნებას მოგანიჭებს,  თან ფულსაც მოგიტანს, თან ძალიან რთულიც არ იქნება, ალბათ ბევრი ასეთი პროფესია არსებობს, მაგრამ არც თუ ისე მარტივი.   უბრალოდ ინტერესის გამო – რა შეიძლება ვაკეთო?  სიამოვნებით მოვკიდებდი ხელს ისეთ საქმეს, როგორიცაა მეღვინეობა, უფრო მეტიც პატარა ვენახსაც სიამოვნებით მოვუვლიდი. რატომღაც მომეჩვენა, რომ ეს საქმე საოცრად საინტერესოა და გადავწყვიტე უფრო ბევრი რამ გავიგო ამ ღვთიურ სასმელზე, თანაც ყველაფერს რომ თავი დავანებოთ , სწორედ ეს სასმელია დღეს, ბევრ ჩემნაირ ,,ახალგაზრდა მოხუცს” სიცოცხლეს, რომ უხალისებს, ნუ რა თქმა უნდა ზომიერების ფარგლებში და ხანდახან:) . მოკლედ გადავხედე, გადმოვხედე, მოვიძიე და გავაცნობიერე, რომ ეს უძველესი და დიდად საპატივცემულო სასმელი საკმაოდ რთულად შესასწავლია და ამავე დროს სათუთად მოსაპყრობი, რადგან მისი ხარისხი პირდაპირ აისახება ჩვენს ჯანმრთელობაზე და ამავე დროს, მის მომგებიანობაზეც. კარგად და ხარისხიანად მისი მომზადება საკმაოდ დიდ ცოდნასა და გამოცდილებას უნდა ემყარებოდეს.  მოკლედ,   კატეგორიების მიხედვით მე პირადად უფრო საინტერესო ჯიშობრივი მომეჩვენა, რომელიც ერთი ჯიშის ყურძნისგან მზადდება მისი მეორე კატეგორია კუპაჟურისგან განსხვავებით, რომელიც სხვადასხვა ჯიშის ნარევს გულისხმობს. თუმცაღა კუპაჟურიც თვისთვად საინტერსო იქნება, რადგან ჯიშების შერევით შესაძლოა ბევრი ორიგინალური  ღვინო მივიღოთ. ღვინის სახეებს რაც შეეხება, იგი ორგვარია –  წყნარი და ნახშიროჟანგის შემცველი. მე უპირატესობას წყნარ ღვინოს მივანიჭებდი, რომელიც შეიძლება იყოს მშრალი და მოტკბო მშრალი. ყოველივე ეს კი ხარისხების მიხედვით სამგავრია –ორდინალური, სამარკო და საკოლექციო. ორდინალური დაძველების გარეშეა, დაძველებით მაღალხარისხოვან ღვინოს სამარკოს უწოდებენ, ხოლო განსაკუთრებით მაღალხარისხოვანი ღვინო, რომელსაც საწარმოო დაძველების გარდა , კასრებშიც აძველებენ საკოლექციო ეწოდება. რაც შეეხება ღვინის მომზადებას, ზოგადად მსოფლიოში, თურმე არსებობს სამი წესით ღვინის დაყენების მეთოდი ესენია: ევროპული, კახური და იმერული, ამ ფაქტმა ფრიად გამახარა და ვიმედოვნებ, რომ უფრო პოპულარული გახდება ჩვენი ღვინო საზღვრებს გარეთ. მართალია ჩვენ უძველესი ტრადიციები გვაქვს ღვინის დაყენებასთან დაკავშირებით, მაგრამ მე ევროპული მეთოდი უფრო მომეწონა. სიამოვნებით დავაგემოვნებდი ასეთი წესით დაყენებულ ღვინოებს. დაყენების მეთოდების ,,შესწავლა” რომ განვაგრძე, მივხვდი, რომ ეს საქმე ჩემთვის ძალიან რთულია და არც თუ ისე საინტერესო, ასე რომ  ჩემი პროფესია უფრო დავაფასე, თურმე არ ყოფილა მთლად ხელწამოსაკრავი:). ამ შესწავლა მოძიებაში იმასაც მივხვდი, რომ ცხოვრების შეცვლა, არც ისე მარტივია და მემგონი აჯობებს იგი  უფრო  გადავაახალისო და გავამრავალფეროვანო. ამიტომ , უკვე საღამო ხანია, ჰოდა დილით წამოწყებული იდეები გამიქრა, თუმცა მიხარია, რომ  საკმაოდ ბევრი ახალი გავიგე ღვინის შესახებ და ამიერიდან, ამ ჯადოსნურ სასმელს უფრო მეტი სიამოვნებით დავლევ. ყველაზე მთავარი კი ისაა, რომ  შესაბამის სიტუაციაში ღვინოზე ერთ–ორ სიტყვას მეც ვიტყვი….

ხანდახან სასარგებლოა  დილას უცნაურად გაღვიძება…

Advertisements

კომენტარის დატოვება

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s